Skip navigation »

Loading...

Ju jeni tek: Faqja kryesore |

Queue Manager

 

  • Queue-te jane nje instrument administrativ per menaxhimin e rezervimeve (PNR)
  • Çdo agjenci merr 100 queue qe ndahen ne dy lloje: 16 te paracaktuara dhe 84 qe mund te krijohen nga vete agjensia.
  • Çdo queue pranon 100 kategori me kater seri te dhenash per kategori duke zgjeruar kesisoj opsionet e skedimit(filing).
  • Nje rezervimi (PNR) mund t'i bashkangjiten edhe udhezime ne queue per nje agjent tjeter qe po punon me queue-ne.
  • Te dhenat mund te vendosen ne shume queue dhe nje komande identifikon ne c'vend eshte vendosur rezervimi (PNR).

Avantazhet e Queue-ve per te rritur efikasitetitn me mjetet e kontrollit cilesor

  • Lehtesojne punen e agjenteve per t'u sherbyer klienteve me sistemin e skedimit qe organizon dhe mban te dhenat e rezervimit (PNR), te cilat kerkojne qe t'I ndjekesh vazhdimisht si p.sh te informosh klientet, te njoftosh kompanite ajrore, hoteliere apo rent-a-car, te leshosh biletat.
  • Krijojne nje organizim te mire te punes qe ju ben te mundur t'u jepni prioritet detyrave te ndryshme duke pasur si kriter emergjencen dhe rendesine e tyre per te rritur ne kete menyre efikasitetin e agjensise.
  • Thjeshtezojne procesin e berjes se biletes dhe gjetjen e rezervimit (PNR) me udhezimet specifike - p.sh nje shenim qe pershkruan se çfare duhet bere pas nje PNR ne queue. Standartizon rrjedhen e punes per te siguruar uniformitet dhe cilesi me njoftimet e queue-ve, nje sektor i PNR qe mund te perfshije queue, kategori, date dhe tekst te lire.
  • Bejne renditjen e 84 queues te paprogramuara per te ndare queue-te e rezervimeve sipas kategorive dhe datave ose vendos automatikisht PNR tuaj ne 16 queue te programuara, gjithçka per te reduktuar shkresat e teperta dhe per t'i organizuar gjerat sa me mire.