Skip navigation »

Loading...

Te reja

Ju jeni tek: Faqja kryesore |

Travelport Albania > Te reja > UPDATE -Si kuotohet një rezervim me/pa bagazh të përfshirë?

UPDATE -Si kuotohet një rezervim me/pa bagazh të përfshirë?

4.9.2018

UPDATE 04 Shtator,2018  

 

Të dashur agjentë , kemi kenaqesinë t’ju përditesojmë rreth kuotimit me bagazh të perfshirë  (FARE QUOTE) për linjat OS/ LH ku modifiers CLASSIC:P nuk do të perdoren më,  por në vend të tyre do të përdoren modidiers FQBB*:BF3 (Branded fare).

 

 

Përdorimi i Modifiers për kuotimet me dhe pa bagazh si dhe përgjatë procesit të exchange.

Si kutohet një rezervim me bagazh?

 

me OS/LH/TP/JU:

 • FQBB*:BF3 Kuotim Best Buy Fare me BRANDED FARE 
 • FQBB*:BF4 Kuotim Best Buy Fare me BRANDED FARE

 

me AZ:

 • FQBB/FXD

me  JU:

 • FQBB*:BF2 Kuotim Best Buy Fare me BRANDED FARE - Economy Blue (Classic)
 • FQBB*:BF3 Kuotim Best Buy Fare me BRANDED FARE - Economy Red
 • FQBB*:BF4 Kuotim Best Buy Fare me BRANDED FARE  - Business Silver

 

me JP:

 • FQA   te jep 4 alternativa; per ti zgjedhur keto alternativa : FF1*FF1 SHIKON FILED FARE E PARE

 

Me BA:

 • FQBB*:BF2              Quote me Branded Fare

 

 

Si kuotohet një rezervim pa bagazh? :

 

 • BA                FQBB-:HBO00 ose FQBB
 • HR                 FQBB-NOBAG
 • OS/LH           FQBB ose FQBB*:BF1 Kuotim Best Buy Fare me BRANDED FARE 1
 • TP/JU            FQBB ose FQBB*:BF1 Kuotim Best Buy Fare me BRANDED FARE 1

 

KUJDES KUR PUNONI ME GEM!!!!

GEMi kalkulon cmimin më të lirë. Nëse ju keni shitur një biletë me  bagazh të përfshirë në FARE atëherë kur bëni exchange me  GEM ju duhet të vendosni modifierat e mëposhtëm në mënyrë që GEMi t’ju kalkulojë FARE-in me bagazh të përfshirë:

 

me OS/LH/TP: TEK STEP 2 ne GEM :

 •  OPTIONAL FQ MODIFIER : *:BF3


me AZ:

 •  OPTIONAL FQ MODIFIER :   FXD


me  JU/JP/BA :

 •  OPTIONAL FQ MODIFIER : *:BF2

 

 

 

Per ata qe deshirojne te kombinojne segmentet me modifier branded fare ,  komandat si me poshte:

 

Kuotim me  Brand  FareFQ*:BF2
Kuotim me  Brand Fare te ndryshem per segmente te ndryshmeFQS1*:BF1.2*:BF3
Best Buy me BrandFQBB*:BF3
Kuotim me  Brand Fare me  private fare/codeFQ*:BF4-:CORP1
Fare Quote Alternative me branded fareFQA*:BF4

 

 

Ju falenderoj dhe uroj dite te mbare!

Ju pershendes,

Manjola